10 tips voor een geslaagde huwelijksdag

10 tips voor een geslaagde huwelijksdag

Na jaren als huwelijksfotograaf van dienst te zijn op de meest uiteenlopende feesten, maak je enorm veel mee. Om een zorgeloze dag te hebben kan je alvast deze tips onder de arm nemen:

1. Water voor je boeket

Bij warm weer: zet je huwelijksboeket op tijd en stond in water. Zo zien ze er tijdens het avondfeest nog steeds fleurig uit.

2. Vertrouwenspersoon

Een extra persoon (die je goed kent) tijdens de fotoshoot meenemen kan nooit kwaad. Zij helpen je met enkele praktische kleine zaken en zorgen voor een soms ietwat spontanere glimlach. Mocht het toch niet lukken om een extra persoon mee te nemen, dan neemt de fotograaf deze rol over.

3. Ceremoniële wacht

Geef iemand de taak om mensen de kerk binnen te leiden. Anders blijven ze maar staren en foto’s nemen van de mooie bruid waardoor de ceremoniële plechtigheid niet tijdig kan beginnen.

4. Jep, je kleed wordt vuil. Get over it…

Niet elke vloer is even proper spijtig genoeg. Een wandeling door het bos of duffe kerk zorgt al snel voor een vuil randje aan de sleep van het trouwkleed. Niemand ziet het (schoonmoeders niet meegerekend) en tijdens het avondfeest is het toch donker. Je zal er nog steeds adembenemend uit zien 😉

Je kan al wel wat voorkomen door een wit dekentje mee te nemen tijdens de huwelijksreportage.

5. Voorzie een binnenlocatie voor de trouwfoto’s als noodoplossing.

In België weet je maar nooit… Zo hoef je je ook niet druk te maken voor foto’s die in het water vallen. Trouwens: foto’s in de regen hebben ook hun charme 😉

6. Neem je tijd

Een kwartier is zo voorbij op je trouwdag: voor je het weet zit je aan het avondfeest. Voorzie daarom genoeg tijd tussen de sleutelmomenten:

  • Traditionele foto’s van de suite bij het verlaten van het huis
  • Het groeten van familie en vrienden bij het buitenkomen aan kerk en/of gemeentehuis
  • Reistijden in acht nemen

7. Een buffet als avondmaal loopt altijd uit

Meestal wordt tafel per tafel naar het buffet geleid. Daarna zijn er genodigden die nog een 2de of 3de keer wensen bij te halen. En daarna heb je nog eens die nonkel die een 4de keer gaat 😉 Zorg ervoor dat het zaalpersoneel zich zo goed mogelijk aan de planning houdt en de tafels gaat waarschuwen dat het buffet na x uur sluit.

8. Boek een professionele fotograaf. Het is het geld meer dan waard.

Iemand die een huwelijksdag als zijn broekzak kent: een doorwinterde huwelijksfotograaf weet op elk moment er wat gebeurd (ringen, kus, traantjes die vloeien) en kan zich snel aanpassen aan een situatie. Want elke trouwdag is toch uniek.

9. “Wij pakken niet goed op foto”

Goed nieuws, tegenwoordig gebeurd alles toch digitaal… 😉

Neen hoor, geen zorg: op zo’n dag stralen jullie helemaal. Het is de taak van de fotograaf om jullie er zo natuurlijk mogelijk op te krijgen, met de nodige grappen en grollen.

10. Wees aanwezig op de dansvloer

Foto’s van dansende mensen zijn leuk, maar ze zijn nòg leuker als jullie als bruidspaar mee op staan. Breng zelf het feest in gang en trek je goede vrienden mee op de dansvloer, direct na de openingsdans of de vermenigvuldiging. Je feest begint met een lift-off om nooit meer te vergeten!

Wat bij de mensen bij blijft op het einde van de rit is het dansfeest, niet het eten of de locatie.

 

Hopelijk kunnen jullie enkele van deze tips meenemen op jullie huwelijk. Mocht je nog geen professionele fotograaf hebben, geef gerust een seintje, dan zit er misschien een leuke samenwerking in! 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *